את עומדת בפתחו של שלב חדש בעולם העבודה שלך:
יצאת לעצמאות או שאת רוצה להצעיד את העסק הקטן שלך קדימה אך האם יש לך את הכישורים הדרושים לניהול עסק? ומה הם הכישורים הללו בכלל? האם הם מתנת שמיים או יכולות נרכשות? אם את מתחבטת בשאלות אלה – קראי את המאמר הבא.
התנסויות מוקדמות
אם תערכי תצפית על ילדים בגן הילדים, תמיד היו את הילדים הבולטים יותר, אלה שכבר בגילאים הצעירים הללו ניתן לסווג אותם כמנהיגים מלידה. לא מדובר דווקא על ילדים כוחניים אלא להיפך- כאלה שבשקט וברוגע מניעים לפעולה ילדים אחרים ומשיגים את מטרותיהם. עם זאת, ההליכה בשבילי החיים מוסיפה לנו עם הזמן עוד כישורים, מביאה אותנו אל מחוזות חדשים וגורמת לנו לגלות בעצמנו יכולות שהיו חבויות ואפילו לא ידענו על קיומן.
נשים רבות מגיעות לניהול לאו דווקא ממקום של רצון להיות מנהלות, אלא דרך תחום בו הן אוהבות לעסוק ורוצות להקים בו עסק כמו עיצוב, בישול ואפיה, כתיבה ועוד. הקמת העסק מחייבת גם התעסקות בניהול העסק ולא רק בתחום האם ממנו יצאו אותן נשים לדרכן העצמאית. כמו העסק גם הניהול הולך ומתפתח. תחילה מדובר בניהול עצמי, ניהול של עסק בו את היא העובדת והמנהלת כאחד. עם ההתפתחות והצמיחה מדובר פעמים רבות על ניהול של צוות עובדים. עבור נשים שלא רגילות להניע אחרים, להביא אחרים לתוצאות הרצויות ולעמוד ביעדים בעזרת האחר כאן מדובר על האתגר האמיתי.
הקמת משפחה – כהזדמנות לאימון בניהול
גם אם הקמת משפחה נראית לעיתים כמהלך סותר ומעכב להתפתחות קריירה וצמיחה אישית, ניתן למנף את הקמת המשפחה דווקא לטובת רכישת כישורי מנהיגות וניהול. ממש כפי שסטנדאפיסט מתחיל מתאמן תחילה במופעים לקהל אוהד כמו משפחה וחברים, כך גם עבורך, ניהול חיי משפחה הם כר נוח בתור מנהלת מתחילה. הנהגה של בני הבית, עמידה במשימות בתוך התא המשפחתי תוך שיתוף פעולה בין בני המשפחה והאצלת סמכויות על כל בני הבית היא אימון נפלא. כמובן שנשים רבות לא מקימות משפחה לצורך אימון לקראת פיתוח קריירה כמנהלות, אך באופן טבעי הקמת המשפחה וניהול חיי משפחה נוטעת בנשים רבות את הביטחון להקמת עסק ואף ניהול צוות עובדים.
הקמת את העסק- לאן עכשיו?
לאחר הקמת העסק את, כאמור, קודם כל מנהלת את עצמך. הניהול כולל שיווק בעזרת פגישות עם לקוחות פוטנציאלים, ספקים על פי הצורך וכמובן תוך עבודה שוטפת. ניהול עסק עצמאי דורש התמקצעות והתחדשות מתמדת בתחום בו את עוסקת אך גם פיתוח כישורי הניהול. ישנן סדנאות רבות אשר מסייעות לך לפתח את כישורי הניהול שלך. סדנאות קבוצתיות מאפשרות לך להתנסות במצבים מול אחרים, תוך כדי סימולציות לעלות על הנקודות החלשות בהתנהלות שלך ולקבל משוב באותו רגע ממנחה הסדנה מהן האלטרנטיבות להתנהגות או להתנהלות בה בחרת. יעוץ עסקי אחד על אחד מאפשר לך לבנות את העסק שלך באופן נכון יותר, להציב את מטרות העל ולפרק כל מטרה כזו למטרות קטנות יותר. יועץ עסקי מקצועי ידע גם לכוון אותך כיצד להשיג כל מטרה ומטרה. כך, גם אם לא נולדת מנהלת מדופלמת והתכונות הבולטות אצלך הן אמפתיה לאנשים, נועם (תכונות, אגב, שאינן מהוות סתירה לניהול מצויין) ופחות יכולת פיקוד או הנהגה, בהחלט ניתן לרכוש את הכישורים הלו תוך כדי עבודה ובעזרת הנחיה של מומחים בתחום.
איך לנהל צוות
אם את נמצאת כבר בשלב שבו העסק שלך גדל ומתפתח, את ודאי זקוקה לאנשים נוספים שישמשו כעובדים ואת זזה מקדמת הבמה אל מאחורי הקלעים לניהול רחב יותר. גדילת העסק והרחבת צוות העובדים מחייב אותך לעסוק יותר בניהול ובשיווק ופחות במקצוע עצמו. מלבד הדרכה והנחיה של העובדים כיצד לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר, עליך לדאוג לכך שהם ירגישו טוב, ירגישו שהם במקום הנכון ועושים את המוטל עליהם בכיף. הווי הוא חלק מהעניין. אם מדובר על צוות עובדים קטן יצירת אווירה מיוחדת והווי היא קלה יותר מאשר בחברה גדולה. לאחר הרכבת הצוות סדנאות גיבוש יוכלו לתרום להיכרות מעמיקה יותר ביניהם ולשיתוף פעולה שיצעיד את העסק שלך קדימה. ערבי צוות שבהם האווירה אינטימית ובלי פורמאלית, במסעדה טובה או אפילו אצל בבית יוכל לקדם אף הם את האווירה שאת רוצה ליצור בארגון הקטן שהקמת.
מלבד ימי או ערבי כיף נצלי את כישורייך המולדים כאישה, כישורי הקשבה, הבנה, רגישות ואמפתיה על מנת לקלוט את הרגשתם של העובדים ולקלוט עובד שנמצא ברגע של חולשה ולחזק אותו. אמנם לא תקבלי על כך תשלום באותו רגע, אך אין ספק שהדבר ישתלם לטווח הארוך.