איפה ללמוד?
לימודי המשך לאחר בוא הילדים אינם קלים כמו לפניכן, ולימודים בחו"ל היא בחירה מורכבת אף יותר. לכן, חשוב לבדוק האם זה הכרחי שהלימודים יהיו בחו"ל. ישנם מסלולי לימוד שלא קיימים בארץ, ואם הקריאה הפנימית שלך היא דווקא לתחום כזה, אל תוותרי על החלום. כדאי לעשות מיפוי ומחקר של מה לומדים איפה, יכול להיות שתגלי שיש גם מסלול דומה בארץ. כיום ניתן ללמוד הרבה תחומים גם דרך האינטרנט, כך שלא תמיד צריך ללכת רחוק. אם זה בכל זאת בחו"ל, בדקי באלו מדינות את יכולה ללמוד, ותני עדיפות למדינות דוברות אנגלית- זה יכול להקל משמעותית על המעבר. כמו כן, בדקי היכן את יכולה לקבל מלגה, גם לשיקול הכלכלי יש מן הסתם משמעות קריטית על ההחלטה שלך.
גיחות לחו"ל או מעבר של כל המשפחה?
אם בחרת ללמוד בחו"ל, ישנן שתי אפשרויות שעומדות בפניך: מסלול לימודים שמאפשר גיחות קצרות שלך לחו"ל בעוד המשפחה שלך נשארת בארץ, או מעבר של כל המשפחה לחו"ל לתקופת הלימודים. לכל אפשרות יתרונות וחסרונות משלה.
האפשרות של גיחות קצרות יכולה להיות פשוטה יותר עבור בני משפחתך, מלבד העובדה, שיצטרכו להתמודד עם פרדה ממך לתקופות מסוימות. ככל שהילדים קטנים יותר יהיה קשה יותר לעזוב אותם. מתחת לגיל שנתיים, ילדים מתקשים להבין מושגי זמן וקביעות אובייקט. לכן, הילד לא יבין שאימא חוזרת בעוד שבוע והוא עלול לחוש חרדת נטישה. לכן, מומלץ לדחות נסיעות לחו"ל ללא הילדים לאחרי גיל שנתיים ואחרי תהליך מוצלח של גמילה מהנקה.
כמו כן, נסיעה ללא הילדים מצריכה לוודא שאת משאירה אותם "בידיים טובות"- עם דמות משמעותית שיש לה קשר טוב עם הילדים ושאת סומכת עלייה. הנסיעות הלוך וחזור יכולות להיות עבורך טרחה והוצאה כספית כבדה, אך במקרים רבים זאת השקעה הכרחית. בעיקר כאשר הילדים גדולים יותר, הם יתקשו לעבור לסביבה חדשה ויעדיפו להישאר בסביבה המוכרת. אם הגיחות שלך לחו"ל מתמשכות לכמה חודשים כדאי לשקול אפשרות לשלב גם ביקורים של הילדים בחו"ל.
אם בחרת לעבור לחו"ל יחד עם המשפחה, משמעות הדבר היא שבן זוגך צריך לעזוב את מקום העבודה שלו, שהילדים עוזבים את המסגרות המוכרות וכולכם עומדים לפתוח פרק חדש בסיפור חייכם. פרק שיצריך תהליך הסתגלות לסביבה ולתרבות חדשים. צריך לארוז את הבית, לדאוג לביטוח רפואי בחו"ל לסטודנטים ומשפחות, להיפרד מבני משפחה וחברים ולהתחיל ללמוד שפה חדשה. במקרה והילדים עדיין קטנים (פחות משנתיים) המעבר יהיה קל יותר – הם יותר קשורים להורים ופחות למקומות, עדיין אין להם קשרים חברתיים והם רוכשים בקלות שפה חדשה.
רווחים משמעותיים במעבר עם כל המשפחה
מעבר למדינה אחרת לצורך לימודים יעניק למשפחה שלך הזדמנות נפלאה להתנסות בחוויות חדשות, חלקן מסעירות ממש. לצד קשיי השפה וההסתגלות – קרוב לוודאי שתמצאו את עצמכם מטיילים המון ביחד ונהנים מגיבוש משפחתי כמותו קשה לצור בסביבה ישראלית שופעת חברים. רכישת השפה שתקרה בכל מקרה תהווה עבור הילדים קשר קפיצה חשוב להמשך חייהם כמו גם חברים שירכשו בחו"ל. בן זוגך יוכל להתנסות בחיים של עקר בית או לעסוק בתחום שלו בסביבה חדשה. כך או כך גם עבורו תהיה זו הזדמנות להתרענן ולהיטען בכלים חדשים שתחום עיסוקו. כל אלה ועוד הופכים את האפשרות למעבר עם כל המשפחה לנחשקת.
למצוא את האיזון הנכון
בין אם מדובר במעבר יחד עם המשפחה, או בגיחות שלך לחו"ל, חשובה הכנה מראש של הילדים – להסביר מראש מהם השינויים הצפויים, למה זה קורה ולכמה זמן. כאשר הילדים גדולים יותר, מומלץ להפוך אותם לשותפים להחלטה- למשל האם הם מעדיפים להישאר בארץ ורק האימא תיסע או לעבור יחד לחו"ל. כמו כן, כדאי לעודד את הילדים להביע כיצד הם מרגישים בעקבות שינויים אלו.
חשוב לגבש מציאות שתהיה נכונה לכל המשפחה: כך שגם הצרכים של הילדים ושל בן הזוג יקבלו מענה מבלי לוותר על הצורך שלך ללמוד ולהתפתח מבחינה מקצועית. כך תוכלי ללמוד בראש שקט, ללא מאבקים פנימיים או רגשות אשם.
רוצה לקבל עוד כלים למינוף העסקי שלך? הצטרפי אלינו למעגל תנופה